Mortens aften

Mortensaften- Søndag 10 Nov. 

Fra kl. 12.00 - 16.00

& kl.17.30 -21.00

 - Andebryst m/ovnbagt rødkål, rosenkål bon femme, kartofler og andesky.

 - Æblekage med kold flødeskum og revet chokolade.

Mortens aften menu pris: Kun 299,- 

Bestil gerne bord på telefon: 9640 6000

Hvorfor fejrer vi Mortens aften ??


Mortensaften, den 10. november, aftenen før mindedagen for Den Hellige Martin

(se mortensdag og Martin af Tours), i Danmark kaldet Morten Bisp.


Historien om, hvorfor vi spiser mortensand, blev første gang trykt på dansk i 1616.

Her fortælles det, hvordan Martin for sin helligheds skyld blev udpeget til biskop i den midtfranske by Tours, hvor han levede i 300-tallet, men Martin ønskede af beskedenhed ikke at blive indsat i det høje embede og gemte sig derfor i en gåsesti.


Gæssene røbede ham imidlertid ved deres gækken

Så for at straffe gæssene, bestemte han derfor, at gæssene hvert år på denne dag, den 11. november, skulle lade livet for at blive spist.

Martin kom hen ad vejen til at hedde Morten og gåsen er i dag oftest ombyttet med en and.


I virkeligheden er gåsespisningen først op mod 1500-tallet blevet knyttet til de såkaldte martinsfester. Det fremgår af de tyske martinsviser, hvori man siden 1100-tallet havde prist den nye vin og den gode mad.